A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Новини

День пам'яті Героїв Крут

29 січня в Україні відзначають річницю бою під Крутами, який для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників України, як успішно боролися проти численного ворога. Тоді, 106 років тому, українські вояки й добровольці зупинили на кілька днів наступ більшовиків на Київ. У той час в Бересті тривали переговори між Українською Народною Республікою та країнами Четверного союзу щодо мирного договору. 9 лютого 1918 року його підписали. Цей документ визнав незалежність Української Народної Республіки і став підставою для надання військової допомоги Україні у відбитті російської агресії.

23:39 28.01.2024

Пам'ятні дати тижня: 29.01-04.02.2024

Відповідно до постанови Верховної Ради України від 17 грудня 2021 року №1982-IX «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2022-2023 роках», з метою консолідації та формування історичної свідомості Українського народу, збереження національної пам’яті та належного відзначення і вшанування пам’ятних дат і ювілеїв, враховуючи пропозиції Українського інституту національної пам’яті щодо переліків пам’ятних дат і ювілеїв 2023 року, на місцевому рівні відзначатимуться такі дати: 

23:38 28.01.2024

Тижневий план роботи: 29.01-04.02.2024

Із метою координації роботи галузей освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради пропонуємо план на тиждень: 29.01-04.02.2024. План розміщено на Google-диску. Упродовж тижня його буде доповнено змістом роботи. Слідкуйте за оновленнями. Запрошуємо до співпраці!

23:31 28.01.2024

Нові придбання для 5-6 класів НУШ

Нещодавно для 5-6 класів закладів освіти Джулинської громади було придбано засоби навчання для навчальних кабінетів, де здійснюють освітній процес на першому (адаптаційному) циклі базової середньої освіти. Відповідно до замовлення педагогів для кабінетів біології та географії придбали глобуси, компаси, різні прилади, гербарії, географічні карти тощо... Довідково. 19 вересня 2023 року Уряд затвердив постанову «Деякі питання надання коштів спеціального фонду освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2023 році», яка передбачає спрямування коштів на реформу «Нова українська школа» в розмірі 473,3 млн грн у 2023 році. Це важлива інвестиція Уряду в покращення якості освіти в українських школах і відновлення реформи НУШ. Адже після початку повномасштабного вторгнення було припинено фінансування реформи базової середньої освіти відповідно до Концепції НУШ.

23:40 26.01.2024

Вшанували пам'ять жертв Голокосту

До Міжнародного Дня пам'яті жертв Голокосту у Джулинці вшанували пам'ять 156 євреїв та українців, які були розстріляні на території соснового лісу. Заступник голови громади Роман Кравець разом із працівниками відділу освіти, культури і спорту та центру культури і дозвілля поклали квіти до пам'ятного знаку та вшанували пам'ять хвилиною мовчання... Під час Другої світової війни 6 мільйонів євреїв стали жертвами нацистської політики, що передбачала знищення народів і груп, які нацисти вважали загрозою або неповноцінними. Близько 1,5 мільйона з них були з території сучасної України. Серед них були і жителі сіл нашої громади...

22:54 26.01.2024

Онлайн-нарада ВОКС із керівниками закладів дошкільної освіти

25 січня відбулася чергова онлайн-нарада із керівниками закладів дошкільної освіти. Руслана Руденко, начальник ВОКС, звернула увагу директорів на комісійне проведення верифікації даних, внесених до паспортів  безпеки ЗДО, розглядали особливості здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти. Головні спеціалісти ВОКС Людмила Ляшевська повідомила про підсумки переходу на фінансову автономію ЗДО Джулинської громади у січні 2024 року; Наталія Рибак наголосила на забезпеченні виконання положень нормативно-правових актів щодо застосування електронних документів (Портал Дія); Ольга Яценко ознайомила із аналітичною довідкою щодо роботи ЗДО за підсумками узагальненої звітності форми №85-к. Розглядались питання щодо підготовки до атестації педагогічних працівників дошкільної освіти у 2023-2024 навчальному році.

13:22 26.01.2024

Онлайн-нарада із керівниками закладів загальної середньої освіти

26 січня 2024 року відбулася щомісячна онлайн-нарада із керівниками закладів загальної середньої освіти. Руслана Руденко, начальник ВОКС, звернула увагу директорів на проведення верифікації даних, внесених до паспортів  безпеки ЗЗСО, розглядали особливості здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти. Головні спеціалісти ВОКС Людмила Ляшевська повідомила про підсумки переходу на фінансову автономію ЗЗСО Джулинської громади у січні 2024 року; Наталія Рибак наголосила на забезпечення виконання положень нормативно-правових актів щодо застосування електронних документів (Портал Дія). Усатюк Мирослава, директор КУ ЦПРПП розповіла про перебіг шкільного та територіального етапів конкурсу "Зіркова мрія - 2024" та наголосила на дотриманні умов під час проведення фестивалю вчительської та учнівської творчості "Проліски надії -2024".

09:08 26.01.2024

Підсумки ІІІ етапу ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

12 січня 2024 року відбувся ІІІ (обласний) етап ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. За підсумками  наказу Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної військової адміністрації "Про підсумки проведення ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка в 2023-2024 навчальному році" від 24 січня 2024 року № 49-аг, учень Джулинського ліцею Джулинської сільської ради Рибак Дмитро гідно представив громаду серед закладів освіти  області та став призером. Зайняв ІІІ місце. Щиро вітаємо з перемогою учня та вчителя, який його підготував: вчительку української мови та літератури Микитюк Наталію Григорівну. Бажаємо надалі сприяти вихованню пошани до культури і традицій українського народу, піднесенню престижу української мови серед молоді.  

20:57 25.01.2024

Обласний семінар-практикум в форматі онлайн за темою: "Інноваційні підходи до формування екологічної компетентності школярів

24 січня 2024 року відповідно до Планів роботи Вінницької обласної станції юних натуралістів та відділу освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради  на 2024 рік, відбувся  обласний семінар-практикум в форматі онлайн за темою: "Інноваційні підходи до формування екологічної компетентності школярів" з досвіду роботи закладів освіти Джулинської територіальної громади. Учасниками семінару були координатори еколого-натуралістичної роботи в області, адміністрації, методичні працівники Вінницької обласної станції юних натуралістів та педагоги закладів загальної середньої освіти Джулинської територіальної громади  Надзвичайно творчу та клопітку роботу продемонстрували  педагогічні працівники громади, поділились своїм  вагомим досвідом у начанні та вихованні екологічної свідомості підростаючого покоління.

21:31 24.01.2024

Річниця пам’яті Захисника ЛЯЛЮКА Захара Анатолійовича зі Шляхової

24 січня 2024 року Джулинська територіальна громада у глибокій скорботі вшанувала першу річницю пам’яті мужнього Захисника ЛЯЛЮКА Захара Анатолійовича зі Шляхової. У Шляхівському ліцеї та закладі культури села відбулися пам'ятні заходи за участю родини Героя та побратимів.  Зі словами великої шани та вдячності за сина звернулися до учасників заходів голова громади Петро Швець, перший заступник Ніна Кравець, староста Микола Макарчук, начальник відділу освіти, культури і спорту Руслана Руденко, директор ліцею Людмила Кравець, побратими Захара. Голова громади вручив жителям села Шляхова подяку 59-ї окремої мотопіхотної бригади за допомогу Збройним Силам України. Усі присутні зі щемом у серці згадували мужність, стійкість та патріотизм односельчанина, хвилиною мовчання та квітами вшанували його світлу пам'ять та пам'ять усіх шляхівчан, які віддали життя за Україну. 

21:17 24.01.2024

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень