A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Новини

#Українська ідентичність: пам'ятні дати тижня

Відповідно до постанови Верховної Ради України від 21 грудня 2023 року № 3536-IX «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2024-2025 роках», постанови КМУ від 15 грудня 2023 року № 1322 «Про схвалення Стратегії утвердження української національної та громадянської ідентичності на період до 2030 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації у 2023 - 2025 роках», з метою консолідації та формування історичної свідомості Українського народу, збереження національної пам’яті та належного відзначення і вшанування пам’ятних дат і ювілеїв, враховуючи пропозиції Українського інституту національної пам’яті щодо переліків пам’ятних дат і ювілеїв 2024 року, на місцевому рівні відзначатимуться такі дати: 

15:05 18.03.2024

План роботи ВОКС на тиждень: 18-24.03.2024

Із метою координації роботи галузей освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради пропонуємо план на тиждень: 18-24.03.2024. План розміщено на Google-диску. Упродовж тижня його буде доповнено змістом роботи. Слідкуйте за оновленнями. Запрошуємо до співпраці!

12:29 18.03.2024

Відкриття меморіальної дошки на честь загиблого Героя-земляка Касумова Владислава Рафаіловича с. Тирлівка

16 березня у Тирлівці Джулинської громади відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь загиблого Героя-земляка Касумова Владислава Рафаіловича, яку встановили на фасаді будівлі школи. Так односельчани вшанували першу річницю пам'яті Героя, який рік тому віддав молоде життя за Україну.  Цього суботнього ранку на території місцевої школи зібралося чи не все село, рідні, друзі загиблого, однокласники, приїхали побратими Владислава. Церемонія урочистого відкриття розпочалася з хвилини мовчання та звучання Державного Гімну України. Голова громади Петро Швець звернувся до присутніх зі словами співчуття родині та висловив вдячність за виховання сина батькові Касумову Рафаілу та матері Ірині Петрівні. 

06:46 16.03.2024

Конкурс читців «Кобзар і Україна» на базі Тульчинського фахового коледжу культури

Відповідно до планів роботи  Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації та комунального закладу «Вінницький обласний центр народної творчості», з метою патріотичного виховання молоді, популяризації жанру художнього читання та з нагоди 210-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка,15 березня 2024 року був проведений конкурс читців «Кобзар і Україна» на базі Тульчинського фахового коледжу культури. З вітальним словом до учасників конкурсу виступили начальник управління культури та креативних індустрій Департаменту гуманітарної політики  Вінницької обласної державної адміністрації Ольга Миколаївна Дернова, заступник директора Вінницького обласного центру народної творчості Олена Іванівна Назарець, директор    Тульчинського фахового коледжу культури, Заслужений працівник культури України, Трачук Леонід Данилович.  

06:53 15.03.2024

Друга річниця пам'яті Захисника України Притуляка Владислава Анатолійовича с. Шляхова

Сьогодні, 15 березня, у селі Шляхова Джулинської громади вшанували другу річницю пам'яті Захисника України Притуляка Владислава Анатолійовича. На заходах, які відбулися у місцевому ліцеї, закладі культури та біля Меморіалу Слави, були присутні сільський голова Джулинської ТГ Петро Швець, староста села Микола Макарчук, батьки загиблого Героя Притуляки Анатолій Іванович та Людмила Анатоліївна, брат Сергій, дідусь Анатолій, а також родини загиблих Героїв-односельчан. У Шляхівському ліцеї  проведено  лінійку-реквієм "Герої не вмирають... Просто йдуть...". Учні з болем згадували шкільні роки Владислава, зі щемними словами зверталися до батьків, прикріплювали білих паперових журавликів до стели "Герої не вмирають!"

06:39 15.03.2024

Засідання виконавчого комітету: про стан роботи щодо відродження осередків традиційної народної творчості, художніх промислів і реме

14 березня на засіданні виконавчого комітету Джулинської сільської ради розглянуто питання "Про стан роботи щодо створення умов для розвитку культури, сприяння відродженню осередків традиційної народної творчості, національно-культурних традицій населення, художніх промислів і ремесел".

20:42 14.03.2024

Засідання Методичної ради

13 березня 2024 року відбулося засідання Методичної ради. На засіданні були присутні педагогічні працівники, які представляли громаду на обласному семінарі-практикумі з теми "Еколого-натуралістична, природоохоронна, експериментально-дослідна робота з обдарованими дітьми", який відбувся у січні 2024 року. Із вітальним словом до присутніх звернулася Руденко Руслана Вікторівна, начальник відділу освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради, та нагородила педагогів-учасників обласного семінару - практикуму, відзначила їх високий професіоналізм та  інноваційність. Івасик Ганна Григорівна, голова методичного об'єднання учителів природничого циклу, спільно з колегами презентувала інноваційно - освітню діяльність педагогів методичного об'єднання, продемонструвала ряд застосунків, які використовують учителі під час проведення занять. Досвідом роботи ділилися  голови методичних об'єднань та голови секцій щодо  особливостей використання сучасних онлайн - інструментів

16:07 13.03.2024

Вебінар у форматі запитання/відповіді щодо атестації педагогічних працівників

13 березня 2024 року відбувся вебінар, який організований Всеукраїнською Асоціацією ОТГ для керівників органів управління освітою, керівників центрів професійного розвитку та закладів освіти в громадах у форматі запитання/відповіді щодо атестації педагогічних працівників. Працівники відділу освіти, культури і спорту Джулинської громади брали участь у вебінарі, на якому Сергій Яцковський, національний експерт з місцевого самоврядування проєкту DECIDE, надавав експертні роз’яснення для представників органів місцевого самоврядування та освітян щодо актуальних питань атестації педагогічних кадрів.    Запис вебінару буде доступним на YouTube-каналі Асоціації, а матеріали до нього –  в розділі Новини платформи "Освіта".

06:36 13.03.2024

Засідання робочої групи щодо національно-культурних традицій населення, художніх промислів і ремесел

Сьогодні відбулася робоча зустріч ВОКС із керівниками закладів культури громади. Мета - обговорення тижневого плану роботи та підготовка узагальненої інформації до засідання виконавчого комітету Джулинської сільської ради про стан роботи щодо створення умов для розвитку культури, сприяння відродженню осередків традиційної народної творчості, національно-культурних традицій населення, художніх промислів і ремесел. Учасники робочої групи розділили обов'язки щодо організації підготовки інформації про роботу з даних питань у період 2022-2023 років. 

16:07 11.03.2024

Засідання методичного об'єднання асистентів учителів Джулинської ТГ

11 березня 2024 року відбулося чергове засідання методичного об'єднання асистентів учителів Джулинської ТГ. Засідання пройшло у форматі педагогічного тімбілдінгу на тему:"Впровадження технологій формувального оцінювання дітей з особливими освітніми потребами". Асистенти вчителів закладів освіти нашої громади ділилися своїми напрацюваннями, щодо впровадження форм зворотнього зв'язку з дітьми з ООП. Саме правильно підібрані прийоми самооцінювання дають можливість одержати інформацію щодо процесу навчальної діяльності здобувачів освіти. Сприяють активізації діяльності учнів на уроках. Адже зворотній зв'язок - це інструмент,що дає інформацію про те, як відбувається процес навчання, про досягнення та проблеми учнів з метою їх подальшого прогресу.

16:05 11.03.2024

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень