A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Методичне об'єднання учителів гуманітарного циклу

Дата: 30.12.2021 23:54
Кількість переглядів: 92

Учителі суспільно-гуманітарного циклу Джулинської ТГ стали учасниками другого засідання методичного об’єднання на базі Джулинського опорного ЗЗСО І-ІІІ рівнів. Педагоги ознайомилися з активними, інноваційними формами і методами роботи щодо розвитку творчої особистості засобами ІКТ; розширили знання про шляхи підвищення потенціалу уроку за допомогою вивчення ППД. Заняття проведено у формі методичного діалогу.

Про роботу з обдарованими дітьми присутніх ознайомила учителька української мови і літератури Ставківської школи Малиновська Л.В. Підсумки ІІ етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка підвела інспектор відділу освіти Заміхора Л.А. Лариса Анатоліївна відзначила, що конкурс уперше пройшов у нашій територіальній громаді, указала на кількісний склад команд шкіл, назвала переможців та побажала учням та їх наставникам гідно представити громаду на ІІІ етапі змагань. Формувальне оцінювання в умовах реалізації державного стандарту базової освіти – одне з важливих питань сьогодення. З ним виступила голова МО Микитюк Н.Г.

Наталія Григорівна вказала, що формувальне оцінювання дає змогу вибудувати індивідуальну траєкторію розвитку учня, оцінити та визначити досягнення дітей на кожному з етапів освітнього процесу, вчасно виявити проблеми і запобігти їх нашаруванню, мотивувати до прагнення здобути максимально можливі результати, виховати бажання навчатися, відсутність побоювань помилитися, переконання у своїх можливостях і здібностях. Також учитель історії Заміхора Л.А. коротко ознайомила учителів з рекомендаціями «Абетки для директора» щодо формувального оцінювання та самооцінювання сформованості компетентностей здобувача освіти, поділилася власними педагогічними знахідками з цього питання. Далі була практична частина: проведено майстер-клас з учителями Джулинського опорного закладу із використанням цифрових технологій на уроках предметів суспільно-гуманітарного циклу. Учитель Продан Діана Петрівна ознайомила присутніх із методикою створення хмаринок слів за допомогою сервісу WordArt на уроках літератури. Любов Федорівна Нікітчук поділилася досвідом, як під час уроку вивчення біографії письменника можна віртуально побувати у музеях митців України, світу. Микитюк Наталія Григорівна – як підготувати або створити ментальні карти (сервіс FreeMind) для уроків або під час уроку мови та літератури.

Учителька української мови, української та зарубіжної літератури Хмарівської філії Петришена Тетяна Миколаївна запропонувала інтерактивні вправи, ребуси, кросворди із сайту Освіта. Ганна Валентинівна Трачук, учителька зарубіжної літератури Берізкобершадської філії, ознайомила з методикою створення кроссенсів. Усі матеріали, покликання на сервіси розміщено у групі «Міжшкільне методичне об’єднання учителів суспільно-гуманітарного циклу» для подальшого використання педагогами освітнього округу. Обмін досвідом учителів громади стане стимулом до активної педагогічної творчості, розвитку здібностей та нахилів в оволодінні сучасними методами оперування знаннями, уміннями використовувати сучасні інформаційні і комунікаційні технології.

Наталія МИКИТЮК, керівник мо учителів суспільно-гуманітарного циклу ЗЗСО Джулинської громади


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень