A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Нарада освітян області щодо підготовки до нового 2020-2021 навчального року

Дата: 30.07.2020 22:40
Кількість переглядів: 104

30 липня відбулася нарада керівників органів управління освітою райдержадміністрацій, міських рад та об’єднаних територіальних громад під керівництвом голови облдержадміністрації Сергія Борзова. Тема: підготовка закладів освіти до роботи у 2020-2021 навчальному році. 

Сергій Борзов зауважив: в області діє 771 заклад загальної середньої освіти, в яких навчається 164, 8 тисяч учнів. Навчальний рік здобувачі освіти закінчили в умовах карантину за дистанційною формою навчання. Наразі триває підготовка до початку нового 2020-2021 н.р. Його умови залежатимуть від епідеміологічної ситуації в країні та області зокрема.

Законом України «Про повну загальну середню освіту» визначено терміни навчального року - не менше 175 навчальних днів. Зрозуміло, використання лише дистанційних форм навчання позбавляє дітей і вчителів живого спілкування та емоцій. Міністерство освіти і науки України має намір повернутися до очного навчання, основне, щоб це дозволила епідеміологічна ситуація.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України проводится зонування регіонів. Так, в тих областях, які знаходяться в так званій «зеленій» зоні – навчання проходитиме у звичному режимі; «жовтій та помаранчевій» – у змішаному, а «червона» - зобов`язана забезпечити он-лайн освіту. Головне завдання органів влади на місцях – створити безпечні умови навчання як для дітей, так і для персоналу закладів.

Ігор Івасюк, заступник голови Вінницької облдержадміністрації, наголосив на низьких темпах освоєння освітньої субвенції на НУШ на місцях, відтак, необхідно значно посилити фінансову дисципліну. Держава цьогоріч збільшила освітянські видатки для Вінниччини на 15%, рівень фінансування проєкту «Нова українська школа» нині складає 48% від 49,7 млн грн.

Не менш важливим є проєкт під патронатом дружини Президента - створення належних умов у харчоблоках. Кошти на оновлення та заміну обладнання виділено на 36 шкіл і їх також необхідно оперативно використати.

На часі підготовка медпунктів до роботи і обов`язкова умова – мати в штаті медпрацівника. На зібранні порушили питання оплати медогляду педпрацівників. Задля цього необхідно було передбачити в кошторисах відповідну статтю видатків у місцевих бюджетах.

Олександр Сорочан – в.о.начальника ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області акцентував увагу учасників наради на особливостях перевірки матеріально-технічної бази навчальних закладів, а саме: якості поточних ремонтів, облаштування меблями, стані тепло-, електро- та водопостачання тощо. До речі, з 1 вересня усі освітянські установи мають отримати протокол дослідження якості питної води. А до кінця року запровадити в харчоблоках систему HAССP.

Таким чином, освітяни області готуються до початку нового навчального року 1 вересня у звичному режимі.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень