A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Презентація двох авторських збірок поетеси із Дяківки Наталії Ярмійчук-Запорожець - книжечок для малечі "Про лиса Мокроноса і діда Панаса" та "Про Котиків-Муркотиків"

Дата: 22.03.2024 10:58
Кількість переглядів: 13

21 березня 2024 року в Джулинській громаді - знову літературна подія! Сьогодні відбулася презентація одразу двох авторських збірок поетеси із Дяківки Наталії Ярмійчук-Запорожець - книжечок для малечі "Про лиса Мокроноса і діда Панаса" та "Про Котиків-Муркотиків". Це перші друковані збірки для дітей, які вийшли з-під пера автора у нашій громаді. Це дебют друкованого слова для малечі! Захід відбувся у Всесвітній день поезії, тож у залі зібралися літератори, поети, бібліотекарі та працівники закладів культури. Із вітальним словом звернулися до присутніх голова громади Петро Швець, перший заступник Ніна Кравець, які подякували за творчість та привітали Наталію Ярмійчук-Запорожець із народженням одразу двох нових поетичних збірок.

 Родзинкою заходу були маленькі дошкільнята Джулинського дитсадка Гевел Софійка, Ставратій Софійка та Мамчур Назарчик, які першими напам'ять розказували віршики, що увійшли до збірок! Вітали поетесу творчі жителі громади: Олег Бабій із Березівки, Валентина Добровольська, Надія Івасик, Ольга Трохименко, Тетяна Олексій із Джулинки, Єлена Гончар-Монарх, Наталія Шамрай із Шляхової,  Вікторія Гумельніку з Дяківки, Світлана Ярмійчук із Тернівки. 
Під час заходу відбулося нагородження переможців територіального етапу обласного конкурсу "Кобзар і Україна", який відбувся у березні цього року. Їх нагороджено грамотами відділу освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради та подарунками від сільської ради. Також було відзначено подяками Джулинської публічної бібліотеки учасників  Національного тижня читання поезії «Ріки незмінно течуть додому».
Щороку до літературно-мистецького об'єднання "Світлиця" Джулинської територіальної громади доєднуються нові учасники. А сьогодні посвідчення було вручено Ігорю Тітієвському із Теофілівки та Вероніці Горнушенковій із Тирлівки. Діти декламували авторські вірші, які до глибини душі торкнулися кожного з присутніх. 
Вітали учасників зібрання патріотичними піснями солістка Альона Сухолєнцева із Дяківки, народний аматорський ансамбль української пісні "Надбужанка" та гурт "Драйв" Джулинського ЦКД. 
Зачарували усіх присутніх декламуванням віршів Назар Шарган із Тернівки, який навчається у Джулинському навчально-реабілітаційному центрі, дівчатка Софійка Ковбасюк із Шляхової та Вікторія Сторожевська із Джулинки. Діти з таким натхненням декламували поезію, що викликали щирі оплески глядачів!  
Дякуємо організаторам поетично-творчого заходу - Ларисі Трохименко та Катерині Рибак, працівникам Джулинської публічної бібліотеки.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень