A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Вшанування пам’яті загиблих учасників Революції Гідності

Дата: 20.02.2024 09:27
Кількість переглядів: 41

20 лютого 2024 року у Джулинській громаді вшанували пам’ять загиблих учасників Революції Гідності.  Це - день жалоби, оскільки його пов’язано із загибеллю громадян під час Революції Гідності та на початку російської агресії на сході України, але водночас він закликає вшановувати не смерть, а боротьбу за гідне та вільне життя, жертовність і відвагу. Чітка громадянська позиція та готовність обстоювати її до кінця – це ті риси, які мали Герої Небесної Сотні та які гідні наслідування. Відповідно наказу відділу освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради від 15.02.2024 № 51-од «Про затвердження Плану заходів щодо вшанування подвигу учасників Революції Гідності та пам’яті  Героїв Небесної Сотні у 2024 році» у закладах освіти, культури та бібліотеках відбулися заходи, дотримуючись традиційного церемоніалу ушанування пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності: виконання Державного Гімну, покладання квітів, запалення лампадок, звучання пісні «Пливе кача», яка стала реквієм по Небесній Сотні.

Педагогами проведено національно-патріотичні уроки пам’яті, години спілкування, засідання за круглим столом, бесіди, присвячених вшануванню подвигу учасників Революції Гідності та увічненню пам’яті Героїв Небесної Сотні із використанням тематичних ресурсів і матеріалів Українського інституту національної пам'яті «Вистояли–переможемо!» – до річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну. У рамках  тематичного тижня  «Незламні сини та дочки України» лідери учнівського самоврядування  підготували інформаційний вісник «Україна - територія гідності й свободи!». Запроваджено показ  відеоматеріалів Українського інституту національної пам'яті - освітній проєкт «Діалоги про війну» – чотири 10-хвилинні відеорозмови учениці з ветеранами сучасної російсько-української війни на теми: «Що таке війна?», «Чому Росія прагне захопити Україну?», «Що таке сучасна російсько-українська війна?», «Повномасштабне вторгнення». У Серединській гімназії відбувся загальношкільний захід вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності за участю представників органів місцевого самоврядування, ветеранів російсько-української війни, громадськості, покладання квітів до меморіальної дошки Герою Небесної Сотні Олександру Царьку. http://surl.li/qtcaz 
З нагоди десятої річниці вшанування Героїв Небесної Сотні у бібліотеках оформлено тематичні куточки із використанням книг та публікацій про Героїв Небесної Сотні, розгорнуто книжкові виставки-пам’яті "Герої нашого часу – Небесна сотня", на яких представлені книги, що висвітлюють події під час Революції гідності, розповідають про мужність і героїзм її учасників. Запроваджена щорічна Тиху акція «Ангели Пам’яті».
Проведені заходи сприяли  усвідомленню  подій, які відбувалися під час Революції Гідності, про Євромайдан та його причини, про Героїв Небесної Сотні. Смерть Героїв Небесної Сотні змінила суспільну свідомість українців, актуалізувавши значущість таких понять, як право на самовизначення, гідність, свобода, суверенність держави, демократія, європейський вибір. Інформація про проведені заходи висвітлена у соціальній мережі «Фейсбук».

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень