A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Нагородження  Орденом "За Мужність ІІІ ступеня" ЛЯЛЮКА ЗАХАРА АНАТОЛІЙОВИЧА посмертно

Дата: 04.01.2024 08:24
Кількість переглядів: 28

3 січня 2024 року в с. Шляхова відбулося нагородження орденом "За мужність" ІІІ ступеня ЛЯЛЮКА ЗАХАРА АНАТОЛІЙОВИЧА (посмертно). Лялюк Захар Анатолійович народився 18 травня 1992 року у селі Шляхова Гайсинського району Вінницької області. З 1998 по 2007 рік навчався у Шляхівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. За період навчання був активним учасником шкільних заходів, мав багато друзів, відповідальний, товариський. Закінчивши 9 класів, вступив до Гайворонського ліцею, де здобув професію маляра-штукатура. 2015 року пішов служити добровольцем на Схід України. Після року служби був звільнений із лав ЗСУ. В  2016 році вступив до Уманського державного педагогічного університету ім. П.Тичини за спеціальністю "Підприємство та біржова діяльність".

У червні 2020 року підписав контракт із військовою частиною А2167 (72-га окрема  механізована бригада ім. Чорних Запорожців) та був призначений на посаду старшого стрільця 1 мотопіхотного взводу 2 мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону. За період служби був нагороджений медаллю «За оборону Авдіївки», «За оборону рідної держави» та медаллю учасника АТО. 
За час проходження військової служби зарекомендував себе з позитивної сторони. Мав добрий рівень мотивації до військової служби та професійного самовдосконалення. Намагався підтримувати високий моральний дух у підрозділі, вникав у турботи навколишніх. Виявляв особисту мужність та патріотизм під час бойових завдань.
На жаль, 24 січня 2023 року, Лялюк Захар Анатолійович, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України, загинув від отримання поранень, несумісних з життям, у результаті здійснення противником штурмових дій позицій підрозділу поблизу н.п. Вугледар Донецької області.
За особливу мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України від 10 травня 2023 року № 270 солдата Лялюка Захара Анатолійовича нагороджено орденом "За мужність" ІІІ-го ступеня, на жаль, посмертно.
Схиляємо голови перед його світлою пам'яттю та поділяємо невимовну скорботу рідних та близьких. ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень