A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Вшанували першу річницю пам'яті Героя Андрія Соляра

Дата: 24.10.2023 21:08
Кількість переглядів: 28

24 жовтня Джулинська територіальна громада разом з рідними, побратимами, друзями, односельцями у глибокій скорботі вшановує пам'ять про Героя України, її вірного сина і Захисника, який ціною власного життя відстоював Незалежність і суверенітет Української держави – Соляра Андрія Володимировича з М’якоходу. Андрій Соляр, який був навідником першої десантно-штурмової роти, удостоєний високої державної нагороди - орденом "За мужність" III ступеня (посмертно) відповідно до Указу Президента України від 13 квітня 2023 №218 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Соляр Андрій Володимирович народився 15 лютого 1990 року в селі Жеребкове Ананьївського району Одеської області. 1996-2006 роки - навчався у М'якохідській школі. Після 9 класів школи вступив до Теплицького аграрного професійного ліцею. З дружиною Інною народили та виховали двох синів Володимира та Максима. Працював у приватному підприємстві "Валентина". З початку російсько-української війни 9 серпня 2022 року був призваний під час мобілізації та став на захист України.

Військову службу проходив у військовій частині А0281 на посаді навідника другого десантно-штурмого взводу 1 десантно-штурмової роти 1 десантно-штурмового батальйону. За час проходження військової служби зарекомендував себе з позитивної сторони. Намагався підтримувати високий моральний дух у підрозділі, турбувався про тих, хто оточував його. Виявляв особисту мужність та патріотизм під час виконання бойових завдань.

24 жовтня 2022 року Соляр Андрій Володимирович, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України, загинув у районі населеного пункту Червонопопівка Луганської області в результаті ведення бойових дій. Мати втратила найдорожче - рідного сина, діти – батька…

Високо над могилою Андрія здіймається Державний Прапор України, а на могилі – квіти… Вклонімося мужньому Захиснику України доземно…

Вічна Слава Соляру Андрію Володимировичу і вічна пам’ять…


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень