A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Вручення ордена "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно) загиблому захиснику із М`якоходу Андрію Соляру

Дата: 06.10.2023 16:39
Кількість переглядів: 30

Пам’ятаємо кожного! Сьогодні матері та дітям загиблого захисника Андрія Соляра із М’якоходу вручено орден «За мужність» III ступеня (посмертно). Андрій Соляр, який був навідником першої десантно-штурмової роти, удостоєний нагороди відповідно до Указу Президента України від 13 квітня 2023 №218 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. 24 жовтня 2022 року, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України, загинув у районі населеного пункту Червонопопівка Кремінського району Луганської області у результаті ведення бойових дій. Високу нагороду вручали голова Джулинської громади Петро Швець та начальник першого відділу Гайсинського РТЦК та соціальної підтримки Сергій Паладій. З цієї нагоди у громаді організували урочисті заходи, на які запросили матір Ніну Анатоліївну, синів Володимира та Максима, родину Героя, односельчан, учнів та вчителів місцевої школи.

Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Героя… Зі словами про Захисника звернулася до присутніх староста М’якоходу Олена Терентіївна Янко. Не залишила нікого байдужими презентація світлин про життєвий шлях Андрія та відео його військових днів, а також тематична експозиція про Героя-захисника, які підготували працівники культури та бібліотек Джулинки та М’якоходу. Народний фольклорний колектив «Подружки» виконали душевну патріотичну пісню про матір, яка не дочекалася сина з війни. 


Після урочистих заходів усі учасники пам’ятною ходою під Державним Прапором України пройшли на кладовище до місця поховання Героя. Хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам’ять, яка ніколи не згасне... 
Вічна слава Герою!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень