A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

У громаді зберігають українські традиції до Івана Купала

Дата: 08.07.2023 19:03
Кількість переглядів: 50

У закладах культури Джулинської громади до Івана Купала відбулися народознавчі заходи для дітей та молоді, майстер-класи із виготовлення купальських вінків, фотоконкурси на кращий віночок, а у бібліотеках – інформаційні години та тематичні виставки літератури. Джулинський ЦКД спільно із публічною бібліотекою організували територіальний онлайн-фотоконкурс на найкраще сплетений купальський віночок під хештегом  #Я_віночок_одягаю_перемогу_наближаю, до якого долучилися жителі громади. У Чернятському закладі культури відбувся Молодіжний народознавчий купальський пікнік «На вербу роса упала – у Чернятці в нас Купала» із головними персонажами - Купало та Мареною. Організували майстерку «Купальський віночок – сонця обідочок» та локацію «Купайлиця з колосочків – для рясненьких огірочків». Родзинкою свята стало запалення Купальського вогнища та Вогняного колеса. Уважні учасники заходу мали можливість відповідати на цікаві питання народознавчої вікторини. За правильні відповіді діти отримали солодощі. А всі присутні пригощалися традиційною купальською стравою - смачними варениками з вишнями.  

Дяківською бібліотекою для жителів села організовано лотерею. Гуртківці гуртка «Пізнайко» виготовили власноруч дідух і презентували виріб як лот. Виручені кошти використають на підтримку ЗСУ.     

Серебрійський заклад культури організував дитячу програму "Купальські розваги".  

У Шляхівському закладі культури організовано фотоконкурс «Купальський вінок – краса України», перемогу здобули Анастасія Сабірова, Софія Карпінська та Ірина Бойко. Призери були нагороджені подарунковими сертифікатами, які надали Людмила Бурдейна, Іван Ковбасюк, Надія Недобійчук. У Шляхівській бібліотеці організовано тематичну виставку.

У Завітнянській філії організовано цікавий майстер-клас для дітей та молоді.

У Берізкобершадській бібліотеці для дітей проведено народознавчу годину-подорож «Свято Івана Купала в художній літературі» та оформлено книжкову виставку «Зелений дивосвіт Поділля».

Ставківською бібліотекою проведено народознавчу конкурсну програму "Магічне свято Івана Купала". Було проведено майстер-клас із виготовлення Купайла, відгадування загадок, конкурс на кращий малюнок та віночок, а також традиційні купальські розваги. Всі діти отримали солодощі від бібліотекаря та Крестянишиної Тетяни.

Працівниками М'якохідського закладу культури та бібліотеки був проведений майстер-клас, на якому діти заплітали віночки, згадали традиції святкування Івана Купала. Після завершення свята староста села Олена Янко пригощала всіх присутніх смачним морозивом.

До свята Івана Купала в Хмарівській філії оформлено книжкову виставку «Чари Купальської ночі", спільно з клубним закладом проведено майстер-клас з плетіння купальського віночка, а також частували дітей варениками з вишнями.

Коли місяць і зорі вийшли на небо, папороть відцвіла, багаття догоріло, тоді й Купало наше відшуміло…


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень