A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Вітаємо із перемогою!

Дата: 14.06.2023 16:39
Кількість переглядів: 36

Вітаємо Тернівський ліцей із перемогою в обласному конкурсі медіа закладів освіти «Усе моє, що зветься Україна!», який організовано з метою виявлення талановитої молоді, виховання національної гідності, самодостатності, патріотизму. Згідно до наказу Департаменту гуманітарної політики від 12 червня 2023 року №500-аг учень 9 класу Волощук Владислав у номінації «Кращий радіорепортаж» (середня вікова група) посів ІІІ місце. Спільно з учителем історії Пугач Людмилою Леонтіївною підготували радіопередачу «Польське кладовище як пам'ятка давнини села Тернівка».

ДОВІДКОВО

У ХVІІ ст. село Тернівка належало графу Мошинському, польському шляхтичу, який володів землею в селі і навколо Тернівки. За його панування Польське кладовище функціонувало, на ньому хоронили багатих поляків. Там, за свідченнями старожилів, було збудовано родинний склеп-усипальницю сім’ї Мошинських, розраховану на чотири поховання. Але в роки Першої світової війни склеп та багато могил було пограбовано. Завершено руйнування за радянських часів, коликамінь, цеглу і ряд надгробних плит більшовиками було використано на будівництво клубу. Отож, відкрито ще одну сторінку спільної історії українського і польського народів.

Дякуємо колективу Тернівського ліцею за підготовку переможця обласного конкурсу медіа, підвищення громадянської й суспільної активності учнівської молоді.

Лариса Заміхора, координатор конкурсу у громаді

Фото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень