A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Стартує Всеукраїнський конкурс «Бадмінтон – крок до Перемоги!»

Дата: 07.05.2023 20:30
Кількість переглядів: 47

10 травня стартує Всеукраїнський конкурс «Бадмінтон – крок до Перемоги!», який триватиме до 30 листопада. Усім школярам Джулинської громади, хто дружить зі спортом та постійно перебуває у русі, пропонується долучитися до різних спортивних активностей: велика перерва з бадмінтоном, започаткування нових гуртків та клубів, змагання з бадмінтону для лідерів учнівського самоврядування та ще багато нових ініціатив. А все тому, що підписано Меморандум про співпрацю між Громадською організацією «Федерація бадмінтону України» та Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти», яка і запропонувала новий конкурс для школярів. Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради закликає педагогічні колективи закладів освіти сприяти участі дітей у новому конкурсі.

 

Довідково
Бадмінто́н — спортивна гра, яка проводиться на невеликому майданчику, поділеному сіткою на 2 рівні частини. На них розташовуються супротивники, які за допомогою ракетки намагаються перекинути волан (коркова або пластмасова півсфера з пір'яним або нейлоновим обрамленням) через сітку на іншу половину корту так, щоб супротивник не зміг відбити його назад. Бадмінтон — олімпійський вид спорту.
Чому гра називається бадмінтон?
Походить ця гра ще зі Стародавнього Сходу та Древньої Італії. Початком сучасного бадмінтону прийнято вважати 1872 рік. Саме тоді герцог Бофорт привіз із Індії ракетки і м'яч з пір'ям у своє помістя Бадмінтон у Глостерширі, Англія (звідси і назва). Зацікавилися? Готуйте ракетки!
Лариса Заміхора, інспектор ВОКС

                          

                             


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень