A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Вічна слава про нашого Захисника Вадима Миколайовича Лялюка

Дата: 06.03.2023 14:15
Кількість переглядів: 98

6 березня минає рік із дня трагічної загибелі нашого земляка Вадима Миколайовича Лялюка, жителя Тернівки, який загинув 6 березня від ворожої ракети, захищаючи міжнародний аеропорт «Вінниця» (Гавришівка). Сьогодні ми вшановуємо пам’ять нашого Захисника тихою молитвою, дякуємо батькам за мужнього сина, схиляємо голови у скорботі…

Ім’я Вадима Лялюка назавжди ввійшло в історію борців за волю України. Пам’ять про нього буде жити вічно. Учень Тернівського ліцею Іван Грабовський разом з учителькою історії Людмилою Леонтівною Пугач написали дослідницьку роботу про Героя-земляка, а вчителька Ольга Іванова присвятила вірш у пам’ять про свого учня.

Дослідницька робота "Герої не вмирають!"

18 червня 1994 року в селі Тернівка, що розкинулося серед багатих хлібних ланів, у простій сільській родині, народився хлопчик, якого батьки нарекли Вадимом. Ще з дитячих років він ріс допитливим та працелюбним. Допомагав дідусеві Миколі по господарству: годував і доглядав курчаток, курей, кролів, пас худобу. У школі навчався з особливим інтересом і бажанням. Полюбляв математику, історію, рідну мову, географію. Так рік за роком пролетіли 11 років шкільного життя. Згодом Вадим пішов працювати в одну із будівельних організацій Києва. А навесні 2013 року Вадим був призваний до лав Збройних Сил України. Спочатку його було направлено на навчання у 8-й Чернігівський навчальний центр ДССТ, де 8 червня Вадим склав військову присягу. Після закінчення навчання продовжив службу у місті Червонограді у військовій частині 849182Т. За добросовісну службу Вадим отримав грамоту командування військової частини, а батьки - подяку. З початку АТО, з 10 лютого до 3 червня 2015 року, Вадим пішов захищати Україну і служив у Донецькій області (Тельманівський район, село Гранітне). Повернувшись із АТО, Вадим знову поїхав працювати в місто Київ. З початком повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну він повернувся додому і разом з іншими односельчанами зайнявся спорудженням блокпоста в рідному селі.

28 лютого 2022 року Вадим був викликаний у військомат, а вже 3 березня він відбув на військову службу старшим водієм 6 батальйону охорони на захист міжнародного аеропорту "Вінниця" (Гавришівка).

Та 6 березня стався ракетний обстріл аеропорту, під час якого ворожа ракета обірвала життя юного нашого односельчанина Лялюка Вадима Миколайовича.

8 березня 2022 року майже всі жителі села - від малого і до старого вийшли, щоб провести в останню дорогу відважного, рішучого, щирого, справжнього захисника України Лялюка Вадима Миколайовича.

Військовослужбовці однієї з бригад авіації Повітряних сил відвідали сім’ю загиблого воїна і передали державну нагороду матері загиблого Видайко Ларисі Миколаївні. Вадим Миколайович був нагороджений державною відзнакою “Захиснику Вітчизни” посмертно. Він загинув у 27 років… Щира вдячність матері за те, що виховала мужнього та відважного сина! Вадим залишиться навічно в наших серцях справжнім Героєм, справжнім Захисником України. Україна обов’язково переможе! 

Фото з дослідницької роботи та газети "Моя громада" 2022 рік

 

Фото без опису

Фото без опису

 

 

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень