A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Вічна слава про нашого Захисника Вадима Миколайовича Лялюка

Дата: 06.03.2023 14:15
Кількість переглядів: 78

6 березня минає рік із дня трагічної загибелі нашого земляка Вадима Миколайовича Лялюка, жителя Тернівки, який загинув 6 березня від ворожої ракети, захищаючи міжнародний аеропорт «Вінниця» (Гавришівка). Сьогодні ми вшановуємо пам’ять нашого Захисника тихою молитвою, дякуємо батькам за мужнього сина, схиляємо голови у скорботі…

Ім’я Вадима Лялюка назавжди ввійшло в історію борців за волю України. Пам’ять про нього буде жити вічно. Учень Тернівського ліцею Іван Грабовський разом з учителькою історії Людмилою Леонтівною Пугач написали дослідницьку роботу про Героя-земляка, а вчителька Ольга Іванова присвятила вірш у пам’ять про свого учня.

Дослідницька робота "Герої не вмирають!"

18 червня 1994 року в селі Тернівка, що розкинулося серед багатих хлібних ланів, у простій сільській родині, народився хлопчик, якого батьки нарекли Вадимом. Ще з дитячих років він ріс допитливим та працелюбним. Допомагав дідусеві Миколі по господарству: годував і доглядав курчаток, курей, кролів, пас худобу. У школі навчався з особливим інтересом і бажанням. Полюбляв математику, історію, рідну мову, географію. Так рік за роком пролетіли 11 років шкільного життя. Згодом Вадим пішов працювати в одну із будівельних організацій Києва. А навесні 2013 року Вадим був призваний до лав Збройних Сил України. Спочатку його було направлено на навчання у 8-й Чернігівський навчальний центр ДССТ, де 8 червня Вадим склав військову присягу. Після закінчення навчання продовжив службу у місті Червонограді у військовій частині 849182Т. За добросовісну службу Вадим отримав грамоту командування військової частини, а батьки - подяку. З початку АТО, з 10 лютого до 3 червня 2015 року, Вадим пішов захищати Україну і служив у Донецькій області (Тельманівський район, село Гранітне). Повернувшись із АТО, Вадим знову поїхав працювати в місто Київ. З початком повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну він повернувся додому і разом з іншими односельчанами зайнявся спорудженням блокпоста в рідному селі.

28 лютого 2022 року Вадим був викликаний у військомат, а вже 3 березня він відбув на військову службу старшим водієм 6 батальйону охорони на захист міжнародного аеропорту "Вінниця" (Гавришівка).

Та 6 березня стався ракетний обстріл аеропорту, під час якого ворожа ракета обірвала життя юного нашого односельчанина Лялюка Вадима Миколайовича.

8 березня 2022 року майже всі жителі села - від малого і до старого вийшли, щоб провести в останню дорогу відважного, рішучого, щирого, справжнього захисника України Лялюка Вадима Миколайовича.

Військовослужбовці однієї з бригад авіації Повітряних сил відвідали сім’ю загиблого воїна і передали державну нагороду матері загиблого Видайко Ларисі Миколаївні. Вадим Миколайович був нагороджений державною відзнакою “Захиснику Вітчизни” посмертно. Він загинув у 27 років… Щира вдячність матері за те, що виховала мужнього та відважного сина! Вадим залишиться навічно в наших серцях справжнім Героєм, справжнім Захисником України. Україна обов’язково переможе! 

Фото з дослідницької роботи та газети "Моя громада" 2022 рік

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень