A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Методичне об’єднання бібліотекарів закладів освіти Джулинської територіальної громади

Дата: 01.03.2023 09:42
Кількість переглядів: 46

Бібліотека ліцею – елемент шкільного середовища, який здійснює супровід освітнього процесу. Одним із показників якості освіти є забезпечення здобувачів освіти підручниками та посібниками.

Питання формування інформаційного ядра бібліотеки освітнього закладу було розглянуто на третьому засіданні методичного об’єднання бібліотекарів закладів загальної середньої освіти Джулинської територіальної громади 28 лютого 2023 року. Лариса Трохименко, голова методичного об’єднання, бібліотекарів провела онлайн-практикум на тему «Комплектування фонду підручників та посібників – важливий засіб надання якісних освітніх послуг». Це актуальна тема з огляду на сучасний період формування замовлень підручників для 1 класу, 5-6 класів та 10 класу на 2023-2024 навчальний рік. Адже держава гарантує безоплатне забезпечення підручниками (у тому числі електронними), посібниками всіх здобувачів закладів загальної середньої освіти та педагогічних працівників у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. 

З актуальною темою «Промоція читання – просування книг через досвід сьогодення» виступила Марія Вікторівна Малюта, бібліотекар Ставківської гімназії, на базі якої і було організовано відеозустріч. Вона зазначила, що положення, викладені у «Стратегії розвитку читання на 2021–2025 роки «Читання як життєва стратегія», мають на меті сформувати навичку та потребу в читанні як життєвої стратегії громадян задля розвитку людського потенціалу нашої держави.

 Простими словами: читайте, бо якою б ця книга не була на війні – «ти пропускаєш її через досвід сьогодення» (Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України).

Бібліотекар Ставківської гімназії, розвиваючи творчий потенціал читачів, підготувала з ними «Візитку бібліотеки Ставківської гімназії» та інсценізацію твору «Метелики» до дня народження Лесі Українки. Не забула і про творчу атмосферу для колег, запропонувавши майстер-клас з виготовлення метелика.

На завершення Лариса Трохименко подякувала всім учасникам засідання за вміння працювати в нових умовах, володіння сучасними технологіями, щиру відкритість у здобутті нових знань. Адже високопрофесійна робота сприяє якісному наданню бібліотечних послуг.

Лариса Трохименко,

голова методичного об’єднання, бібліотекарів закладів освіти

Джулинської територіальної громади,

методист-кореспондент Вінницької академії безперервної освіти


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень