A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Засідання учителів суспільно-гуманітарного циклу Джулинського освітнього округу

Дата: 23.02.2023 16:43
Кількість переглядів: 87

Відповідно до плану роботи методичного об'єднання, 22 лютого в режимі онлайн відбулося 3 засідання для учителів зарубіжної літератури Джулинського освітнього округу на тему "Реалізація змісту наскрізних змістових ліній на уроках суспільно-гуманітарного циклу".

 

Школа сьогодні відчуває потребу у вчителеві, який постійно прагне до творчого пошуку, має навички дослідної, експериментальної діяльності; вивчення, узагальнення і впровадження перспективного досвіду; високий рівень інформаційної культури. А педагог, у свою чергу, має вміти інтерпретувати новий зміст освіти у методику навчання і виховання, здійснювати аналіз як власної творчої діяльності, так і педагогічного та учнівського колективів.
Наталія Микитюк, голова МО учителів суспільно-гуманітарного циклу, ознайомила присутніх із можливостями зарубіжної літератури у формуванні ключових компетентностей, звернула увагу на вимоги щодо вибору методів навчання і їх комплексного поєднання на сучасному уроці. Далі учителі долучилися до обговорення інструментів розвитку та оцінювання наскрізних умінь в освітньому процесі НУШ.
Учасники зібрання відвідали презентаційний онлайн-урок "Генрік Ібсен. "Ляльковий дім" як соціально-психологічна драма. Особливості драматичного конфлікту та розвиток сценічної дії (зовнішньої і внутрішньої)" у 9 класі, який провела учителька зарубіжної літератури Чернятського ліцею Лариса Пірогова. Особлива увага на занятті приділялася розвитку у здобувачів освіти емоційного інтелекту - здатності усвідомлювати й розуміти емоції оточення та власні: керувати ними, ефективно й позитивно комунікуючи з людьми.
Змістовною та плідною була практична частина "Батл цікавих методів та прийомів". Лариса Пірогова презентувала роботу із Jiqsawplanet - безкоштовним онлайн - сервісом для створення пазлів; Padlet - мультимедійним ресурсом для створення, спільного редагування та зберігання інформації. Використання карток-шаблонів під час аналізу художніх творів практикує Людмила Малиновська, учителька Ставківської гімназії. Вікторія Діхтяренко, учителька Джулинського ліцею, ознайомила педагогів із використанням у період змішаного навчання електронного освітнього ресурсу Wordwall.
Учасники засідання, ознайомившись із напрацюваннями колег, внесуть відповідні корективи у свою діяльність.
"Життя прожити - не поле перейти", - така промовиста назва першої збірки письменника-земляка, члена НСЖУ, лауреата премії імені В.Думанського Олега Бабія. Саме її презентував колегам Олег Анатолійович. Приємною новиною для присутніх стало повідомлення про написані нові твори, що після Перемоги обов'язково побачать світ у другій збірці. Щирі слова вдячності линули на адресу митця, талановитого майстра слова. Зичимо творчих злетів та натхнення! Дякую всім учасникам засідання за співпрацю.
Наталія Микитюк,
голова методичного об`єднання  учителів суспільно-гуманітарного циклу

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень