A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Відбулося методичне об’єднання асистентів учителів та практичних психологів

Дата: 16.02.2023 07:06
Кількість переглядів: 65

15 лютого 2023 року на базі Тернівського ліцею Джулинської сільської ради відбулося методичне об'єднання асистентів учителів та практичних психологів, темою якого було "Інклюзивний заклад освіти: виклики та перспективи".
 

 

Семінар розпочався виступом директора Тернівського ліцею Тетяни Анатоліївни Макарчук, яка розповіла про історію навчального закладу. До виступу долучилася заступник з виховної роботи Олена Василівна Пастух, яка ознайомила присутніх з виховним процесом ліцею, а також звернула увагу на досягнення колективу в різноманітних заходах та конкурсах.
Голова методичного об'єднання асистентів учителів Мирослава Вікторівна Усатюк наголосила на важливості впровадження інклюзивного навчання в закладах освіти та окреслила основні виклики та перспективи. Асистент учителя Інна Борисівна Палєйкіна розповіла учасникам методичного об'єднання про історію започаткування інклюзивної форми навчання та передумови створення ресурсної кімнати. Окреслила основні функції корекційних педагогів й використання ними інтерактивних методів під час занять з дітьми з ООП.
Із вступним словом до членів методичного об'єднання звернулась голова секції практичних психологів Наталія Миколаївна Сторожевська. Соціальний педагог Ірина Михайлівна Марущак і Марина Сергіївна Павлишена для присутніх провели тренінг "Стоп сектинг - основи безпечної поведінки в інтернеті". Наталя Володимирівна Олексій підготувала квест "Онлайн -загрози в час війни, як захистити себе". Цікавим став виступ - практикум "Булінг в закладі освіти, як попередити та захиститись", який озвучила Людмила Миколаївна Прокопенко. Педагог акцентувала увагу на основних питаннях щодо запобіганню булінгу.
Присутні відвідали показові уроки :
- урок з української мови та літератури в 7 класі "Прислівник: загальне значення, морфологічні ознаки, синтаксична роль" ( учитель С.В. Гулевата, асистент І.Б. Палєйкіна);
- урок з інтегрованого курсу Всесвітньої історії та історії України в 6 класі "Сім'я, освіта та виховання афінян та спартанців" ( учитель Л.Л. Пугач, асистент М.Ф. Плахотна). На показових уроках в інклюзивних класах учасники методичного об'єднання мали нагоду побачити співпрацю вчителя та асистента вчителя , поповнити свою методичну скарбничку дієвими формами роботи.
Корекційні педагоги логопед О.О. Бойко, дефектолог І.Б. Палєйкіна та психолог М.Ф. Плахотна провели інтегрований захід "Світ пернатих" у формі майстер - класу із застосуванням інноваційних технологій та сучасних засобів зв'язку.
Оксана Дмитрівна Дудник під час свого виступу акцентувала увагу на високому рівні проведення корекційних занять спеціалістами ліцею.
Яскраві емоції присутнім подарувала лялькова вистава "На гостину до Весни", яку підготувала вчитель початкових класів, логопед Ольга Олександрівна Бойко. Родзинкою вистави було те, що всі актори - це діти з особливими освітніми потребами, які майстерно зіграли свої ролі.
На завершення методичного об'єднання всі учасники взяли участь у ярмарку педагогічних ідей. Руслана Володимирівна Телега поділилася досвідом з використання арт - терапії для дітей з обмеженими можливостями. Мирослава Вікторівна Усатюк ознайомила колег із новітніми технологіями в галузі інклюзивного навчання та застосування їх на практиці, з інтернет - застосунком "Digital inclusion" "Цифрова Інклюзія"
Слід відзначити високий рівень підготовки закладу , який неможливий без щоденної кропіткої праці, та побажати педагогічному колективу й надалі підтримувати належний рівень надання освітніх послуг здобувачам освіти.

Миослава Усатюк,

голова методичного об`єднання асистентів учителів

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень