A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Учнівська рада Джулинської громади в дії!

Дата: 28.10.2022 09:22
Кількість переглядів: 73

 27 жовтня відбулося установче засідання, модератором якого була Катерина Герасимчук, голова методичного об'єднання освітнього округу з виховної роботи. Кандидати від кожного закладу освіти - ліцеїсти та гімназисти - обрали голову та об'єдналися для роботи у комітетах.

Голосування пройшло в режимі олайн відкрито та демократично. Тож вітаю Ірину Горобець, ученицю Джулинського ліцею, з відповідальною посадою. Заступником голови діти обрали Ірину Бойко, ученицю Шляхівського ліцею, секретарем ради став Владислав Волощук із Тернівського ліцею. Інші кандидати будуть працювати у комітетах освіти і аналізу, соціальних та зовнішніх взаємодій, культурно-масовому, національно-патріотичному та рухової активності.

У роботі Учнівської ради брали участь заступник сільського голови Микола Грабчак, інспектор ВОКС Лариса Заміхора, голова Молодіжної ради Вікторія Херсонюк.

Учнівська рада Джулинської громади - це консультативно-дорадчий орган сільської ради, який утворено з метою забезпечення ефективного механізму співпраці учнівського самоврядування з місцевими органами виконавчої влади, вирішення актуальних проблем, підтримки їх ідей та розвитку учнівського самоврядування.

Для здійснення підготовки, попереднього розгляду питань та організації роботи за окремими напрямами, віднесеними до повноважень Учнівської ради, створюються профільні комітети:

1) комітет «Освіти та аналізу» – сприяє забезпеченню безпечного освітнього середовища, відстоює права учнів при порушеннях в освітньому процесі зі сторони адміністрації та педагогів. Проводить аналіз квартальних та річних звітів рад старшокласників територіальних громад;

2) комітет «Соціальних взаємодій» – сприяє розвитку учнівського волонтерства. Працює над формуванням в учнівської молоді навичок доброчинності та турботи про тих, хто знаходиться поруч. Організовує благодійні акції на допомогу дітям з особливими освітніми потребами, ветеранам війни і праці, притулкам, учасникам АТО/ООС тощо. Генерує ідеї щодо проведення благодійних заходів, долучення до соціальних проєктів;

3) комітет «Культурно-масовий» – організація культурно-масового життя учнівської молоді Вінниччини. Залучення учнів до позаурочної діяльності, організації змістовного дозвілля та відпочинку, до художної самодіяльності тощо;

4) комітет «Зовнішніх взаємодій» – забезпечує гласність у діяльності органів учнівського самоврядування області. Інформує про заходи, які відбуваються в Учнівській раді. Висвітлює оновлення на сторінках Учнівської ради в соціальних мережах. Сприяє підвищенню інтересу учнівської молоді до її діяльності;

5) комітет «Національно-патріотичного виховання та рухової активності» – реалізовує Стратегію національно-патріотичного виховання молоді, пропагує здоровий спосіб життя. Сприяє: реалізації державної політики і програм з питань розвитку фізичної культури та спорту; проведенню заходів спортивно-оздоровчого та національно-патріотичного напрямків.

 

Руслана Руденко,

начальник відділу освіти, культури і спорту

Джулинської сільської ради


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень