A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Засідання Ради керівників культури Джулинської громади

Дата: 13.07.2022 22:35
Кількість переглядів: 119

13 липня відбулося засідання Ради керівників культури Джулинської громади, у ході якого підведено підсумки роботи відділу освіти, культури і спорту та закладів культури у першому півріччі 2022 року та окреслено основні напрями культурно-мистецької діяльності на друге півріччя. Зокрема, начальник відділу Руслана Руденко інформувала про заходи, що здійснювалися відповідно до річного плану роботи, враховуючи введення із 24.02.2022 воєнного стану в Україні, а також карантинних обмежень у зв’язку із поширенням СОVID-19. З метою забезпечення управлінської діяльності та координації роботи закладів культури проведено щомісяця інструктивно-методичні наради в режимі онлайн. 

Відділом освіти, культури і спорту видано розпорядчі документи щодо діяльності у сфері культури: план проведення моніторингу об’єктів культурної спадщини у Джулинській ТГ на 2022 рік (наказ від 14.01.2022 №6), план заходів національно-культурної програми розвитку народних художніх промислів на 2022- 2025 роки (наказ від 26.01.2022 №19), план заходів із реалізації першого етапу (до 2022 року) Стратегії популяризації української мови до 2030 року «Сильна мова – успішна держава» у закладах освіти, культури Джулинської ТГ (наказ від 28.04.2022 №75), план заходів щодо підготовки та проведення практичних навчань у сфері кібербезпеки у бібліотечних закладах  Джулинської ТГ (наказ від 04.05.2022 №76). У липні 2022 року навиконання Плану ведення індивідуального дашборду обласної військової адміністрації та забезпечення досягнення планових показників, затвердженого наказом начальника Вінницької обласної військової адміністрації, забезпечено проходження усіма працівниками закладів культури «Цифрограм 2.0 для громадян» на платформі Дія. Цифрова Освіта.

У першому півріччі 2022 року розроблено Положення про Реєстр місцевих елементів НКС України, створено комісію щодо виявлення елементів НКС Джулинської ТГ (наказ  №313 від 31.12.2021), проведений моніторинг елементів місцевого рівня, оформлені облікові картки елементів НКС, створений місцевий Перелік даних елементів НКС, затверджений наказом відділу освіти, культури і спорту №82 від 12.05.2022. 26 травня на засіданні обласної експертної ради у Вінниці до обласного реєстру нематеріальної культурної спадщини (НКС) занесено традицію приготування Чміль-каші у с.Джулинка.

Упродовж першого півріччя здійснювалося висвітлення практики і досвіду роботи закладів культури та бібліотек у засобах масової інформації: офіційних вебсайтах Джулинської сільської ради та відділу освіти, культури і спорту, на сторінках Фейсбук та місцевій газеті «Моя громада».

У ході засідання презентували роботу закладів культури, в тому числі й під час воєнного стану, керівники: директор центру культури і дозвілля Галина Василюк, директор публічної бібліотеки Неля Шкурат, директор дитячої школи мистецтв Яна Маринич. Методист публічної бібліотеки Юлія Буркан ділилася досвідом роботи щодо поповнення бібліотечних фондів шляхом проведення благодійної інтернет-акції. Їх виступи супроводжували сучасними тематичними відеопрезентаціями. 

Заступник сільського голови Микола Грабчак підвів підсумки засідання словами вдячності усім працівникам галузі, а також окреслив ряд завдань, які необхідно виконати першочергово. 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень