A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Відбулася онлайн-нарада працівників галузі культури

Дата: 24.05.2022 16:34
Кількість переглядів: 111

Сьогодні в оналйн-форматі відбулася чергова нарада відділу освіти, культури і спорту із працівниками закладів культури громади. Заступник сільського голови Микола Грабчак повідомив про організацію роботи закладів культури громади у період воєнного стану. Начальник ВОКС Руслана Руденко ознайомила із новими нормативно-правовими документами МКІП України в галузі культури у квітні-травні 2022 року. Зокрема, із листом від 29.04.2022 №2915/11/22  щодо пам’ятних об’єктів, пов’язаних із історією та культурою Росії та СРСР,  лист МКІП щодо роботи над вилученням російської літератури з бібліотечних фондів, із рекомендаціями Уповноваженого із захисту державної мови Т. Креміня від 21 квітня 2022 року № 1281/04.1  щодо застосування української мови у діяльності закладів  всіх форм власності, листом про заборону на території України використання музики російських виконавців, а також із рекомендаціями Міністерства культури та інформаційної політики України щодо актуалізації бібліотечних фондів у зв'язку зі збройною агресією російської федерації проти України. 

Головний спеціаліст відділу Яльга Яценко повідомила про підсумки моніторингу розвитку, збереження НКС Джулинської ТГ та алгоритм  створення бази даних Переліку місцевого рівня, а директор Джулинської публічної бібліотеки Неля Шкурат інформувала про підготовчу роботу щодо внесення  елемента нематеріальної культурної спадщини «Традиція приготування Чміль-каші в селі Джулинка» до обласного Переліку НКС (презентація відеоматеріалу). Також повідомила про стан виконання наказу ВОКС від 04.05.2022 №76 «Про затвердження Плану заходів щодо підготовки та проведення практичних навчань у сфері кібербезпеки у бібліотечних закладах  Джулинської ТГ». 

Бібліотекар комплектування та каталогізування документів Юлія Буркан розповіла про методичну роботу щодо первинної обробки документів та створення паспортів книжкової виставки та масового заходу в бібліотеці.

Підсумовуючи, Руслана Руденко подякувала працівникам культури за роботу закладів культури в умовах воєнного стану та волонтерську діяльність.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень