A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Сьогодні у Джулинській ОТГ вшанували пам’ять Героя України Костянтина Могилка

Дата: 05.06.2020 14:48
Кількість переглядів: 109

Сьогодні у Джулинській ОТГ вшанували пам’ять Героя України Костянтина Могилка, військового, досвідченого льотчика, справжнього сина України, подвиг якого навічно закарбований у серцях та пам’яті українців. Костянтин Вікторович загинув 6 червня 2014 року, відвівши підбитий російськими терористами літак від міста Слов’янськ.

Полковник Костянтин Могилко був льотчиком першого класу, командиром ескадрильї «Блакитна стежа» 15-ї окремої бригади транспортної авіації, яка базується у м.Борисполі.

06 червня 2014 року екіпаж літака-фоторозвідника Ан-30Б з бортовим номером «80 здійснював спостережний політ та фотографував місцевість над містом Слов'янськом Донецької області. Екіпаж на чолі з Костянтином Могилко складався з восьми чоловік. О 17:04 на висоті 4050 метрів літак підбила ракета, випущена російськими терористами з ПЗРК. Удар ракети прийшовся в правий двигун, його пробило наскрізь, почалася пожежа. З двигуна вогонь перекинувся на праве крило, літак почав різко втрачати висоту і падати на житлові квартали Слов'янська. Командир екіпажу Костянтин Могилко віддав наказ екіпажу залишити літак. Ціною власного життя, він скерував літак за межі міста й запобіг жертвам серед мирного населення.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень