A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

14 травня Джулинська громада вшановувала День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни

Дата: 14.05.2021 18:01
Кількість переглядів: 99

14 травня Джулинська громада вперше вшановувала День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни. Заступник сільського голови Микола Грабчак разом із представниками галузі освіти та культури відвідали могили масового знищення євреїв у Тернівці та Тирлівці, а також Пам'ятний знак у Джулинці.

Учителі історії сіл Тернівка та Тирлівка розповіли про ті моторошні події, згадали імена загиблих... Ви тільки вдумайтеся: у Тернівці, в антонівському лісі, було розстріляно понад 2 тисячі 400 євреїв. Очевидці тих подій розповідали, як 27 травня 1942 року зібраних євреїв зігнали до заздалегідь викопаної ями і, страшно знущаючись, розстріляли. А ті, хто залишилися в живих після цієї кривавої розправи, загинули від рук нацистів 2 квітня 1943 року. Світ ще не бачив такої жорстокості… Ці місця і до сьогодні дихають плачем і смутком за передчасно обірваними життями...

Довідково: пам'ятну дату - День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни - цього року запровадила Верховна Рада України відповідною постановою.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень