A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Міжобласний шаховий турнір пам’яті Кавуна Федора Михайловича вперше відбувся у Джулинській громаді

Дата: 25.10.2021 09:59
Кількість переглядів: 126

23 жовтня 2021 року в приміщенні комунального закладу «Джулинська публічна бібліотека» відбувся Міжобласний шаховий турнір, присвячений вшануванню пам’яті Кавуна Федора Михайловича.

Федір Михайлович Кавун був чуйною і доброю людину із селянською мудрістю, вмілий організатор сільськогосподарського виробництва, невтомний хлібороб, дбайливий господар. Він був меценатом не лише спорту, а й культури, освіти, медицини, активно підтримував таланти.

Працівниками комунального закладу «Джулинська публічна бібліотека» підготовлена виставка про життєвий шлях Федора Михайловича.

На турнір прибули шахісти-любителі Бершадської ТГ (Олександр Маляр; Леонід Корчемлюк; Михайло Бойчук), Гайворонської ТГ (Ельчин Кахрамалюк; Валерій Падалюк; Григорій Слободяник), Чечельницької ТГ (Олександр Ільїн; Віталій Головань; Василь Господінін) та Джулинської ТГ (Михайло Микитюк; Василь Ременюк; Анатолій Телятніков).

На відкритті турніру були присутні: Джулинський сільський голова Петро Швець, його заступник Микола Грабчак, син Федора Кавуна, депутат Вінницької обласної ради, директор ТОВ «Прогрес» села Серединка – Олександр Кавун, староста села Серединка Микола Хараїм, працівники бібліотеки, Центру культури і дозвілля, жителі територіальної громади.

Привітав учасників змагань сільський голова Петро Швець. Він побажав всім спортивного завзяття, задоволення від зіграних партій, впевненості у власних силах та нових здобутків. Також Петро Васильович висловив пропозицію проводити цей турнір щорічно і, на далі, вважати його традиційним. Він пообіцяв, що влада буде всіляко сприяти і надавати всебічну організаторську і матеріальну допомогу.

У своєму виступі, Олександр Кавун зазначив: «Всі ми прагнемо, щоб наша Джулинська громада розвивалася та з кожним днем ставала кращою. Кожного дня ми всі робимо все для того, щоб громада стала більш комфортною, спортивною, сучасною. Вітаю сьогодні шахістів з територіальних громад Вінниччини та Кіровоградської області. Вдячний спортсменам, що знайшли час вшанувати пам’ять про мого батька, який також любив гру в шахи та зійтися за перемогу в шахових баталіях. Нехай переможе найсильніший».

Учасники заходу вшанували пам’ять Федора Михайловича і всіх загиблих наших земляків, українських військовослужбовців та цивільних громадян України, які відстоювали цілісність та незалежність нашої країни хвилиною мовчання.

Сам турнір проводився по круговій системі за правилами швидких шахів з контролем часу 15 хвилин на партію кожному учасникові. Пари суперників для першого і всіх наступних турів визначав головний суддя турніру Олександр Маляр.

Напружена боротьба за шаховими дошками точилася більше чотирьох годин, і тільки після останнього туру стали відомі імена призерів турніру в загальнокомандній і особистій першості.

Перше місце посіла команда Бершадської територіальної громади, друге у Джулинської, третє у Гайворонської.

В особистій першості переміг – Ельчин Кахрамалюк із Гайворона, друге місце у Миколи Микитюка з Джулинки. Замкнув трійку призерів Михайло Бойчук із Бершаді.

За підсумками нагородження переможцям і призерам командного та особистого змагання шахового турніру були вручені грамоти Джулинської сільської ради та грошові нагороди.

Окрім того, всім командам, ініціатор турніру Олександр Кавун додаткового вручив грошові винагороди в сумі 1 000 гривень та короваї учасникам турніру та працівникам бібліотеки, в особі її керівника Нелі Шкурат.

На завершення учасники турніру відзначили добрі умови і належну організацію та висловили вдячність сільському голові Петру Швецю, депутату Вінницької обласної ради Олександру Кавуну, заступнику голови Миколі Грабчаку, відділу освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради (начальник відділу Руслана Руденко) за сприяння та допомогу в проведенні турніру.

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень