У закладах освіти Джулинської громади упроваджують систему безпеки харчових продуктів ХАССП
У закладах освіти Джулинської громади упроваджуюють систему харчової безпеки, заснованої на принципах ХАССП. 6 травня на базі Джулинського ЦКДС відбулося навчання керівників, кухарів, медичних сестер закладів освіти щодо упровадження системи безпеки харчових продуктів ХАССР за участю ГО «СФЕРО». Це вже черговий етап. До цього відділом освіти, культури і спорту утворено робочу групу, залучено експертів щодо здійснення діагностичного аудиту харчоблоків.
Голова ГО «СФЕРО» Олександр Сологуб, експерт з питань впровадження стандартів харчової безпеки, заснованих на принципах НАССР, разом із представниками ГО «СФЕРО» провели навчання щодо здійснення аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. У хоі навчання із власної практики детально розказав чому у закладах освіти важливо запроваджувати систему НАССР і як вона допомагає управляти якістю та безпечністю харчових продуктів. Надав рекомендації як органам управління освітою, так і керівникам закладів освіти. Представники ГО "СФЕРО" надали кожному закладу освіти пакет документів щодо розробленої програми передумов, а також сформували рекомендації за наслідками раніше проведеного діагностичного аудиту. Попереду - валідація та верифікація плану ХАССП.