A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Обласний культурно-мистецький фестиваль «Покоління Незалежних»

Дата: 28.08.2023 23:20
Кількість переглядів: 52

26 серпня 2023 року у м.Вінниця відбувся обласний культурно-мистецький фестиваль «Покоління Незалежних», організований на відзначення 32-ї річниці Незалежності України та з метою національно-патріотичного виховання молоді, збереження та розвитку етнографічної і культурної спадщини Вінниччини, популяризації автентичного одягу серед молоді. Джулинська громада брала активну участь у даному заході, який відбувся на території обласного креативного простору «Щедрик». Програма фестивалю включала виставку традиційних обжинкових дідухів у рамках обласного мистецького проєкту «Колосок до колоска…(Золото обжинкової квітки)», презентацію елементів нематеріальної культурної спадщини Вінниччини, дефіле в національних костюмах «Народні строї Східного Поділля», виставку традиційних обрядових хлібів Вінниччини, концертні програми кращих творчих колективів та виконавців області, благодійні акції на підтримку ЗСУ.

Фото без опису

 Працівники культури Джулинської сільської ради задовго готувалися до фестивалю, щоби гідно представити нашу громаду. Відшуковували старовинні елементи одягу та атрибутики, необхідні матеріали. Проведено роботу щодо  підготовки номера для дефіле в українських костюмах для пропагування традиції національної культури. Тому з великим захопленням глядачі спостерігали за дійством, яке наші учасники демонстрували на обласній сцені.

 З відповідальністю та естетичним смаком представники нашої громади – працівники культури: Галина Василюк, Ганна Концебовська, Алла Козак, Ігор Зоркін, Катерина Рибак, Яна Маринич організували тематичну локацію для презентації елементу нематеріальної культурної спадщини Джулинської громади «Чміль-каша», яку занесено до обласного Реєстру.   

  Високо оцінено майстрами, професіоналами та іншими відвідувачами фестивалю і наш творчий проєкт «Незламна Україна», виготовлений спільно працівниками Джулинської школи мистецтв, Джулинського ЦКД, Джулинської публічної бібліотеки на виставку традиційних обжинкових дідухів у рамках обласного мистецького проєкту.

Щиро дякуємо всім, хто долучився до заходу та відстоював честь нашої громади.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень