A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

У громаді зберігають українські традиції до Івана Купала

Дата: 08.07.2023 19:03
Кількість переглядів: 55

У закладах культури Джулинської громади до Івана Купала відбулися народознавчі заходи для дітей та молоді, майстер-класи із виготовлення купальських вінків, фотоконкурси на кращий віночок, а у бібліотеках – інформаційні години та тематичні виставки літератури. Джулинський ЦКД спільно із публічною бібліотекою організували територіальний онлайн-фотоконкурс на найкраще сплетений купальський віночок під хештегом  #Я_віночок_одягаю_перемогу_наближаю, до якого долучилися жителі громади. У Чернятському закладі культури відбувся Молодіжний народознавчий купальський пікнік «На вербу роса упала – у Чернятці в нас Купала» із головними персонажами - Купало та Мареною. Організували майстерку «Купальський віночок – сонця обідочок» та локацію «Купайлиця з колосочків – для рясненьких огірочків». Родзинкою свята стало запалення Купальського вогнища та Вогняного колеса. Уважні учасники заходу мали можливість відповідати на цікаві питання народознавчої вікторини. За правильні відповіді діти отримали солодощі. А всі присутні пригощалися традиційною купальською стравою - смачними варениками з вишнями.  

Дяківською бібліотекою для жителів села організовано лотерею. Гуртківці гуртка «Пізнайко» виготовили власноруч дідух і презентували виріб як лот. Виручені кошти використають на підтримку ЗСУ.     

Серебрійський заклад культури організував дитячу програму "Купальські розваги".  

У Шляхівському закладі культури організовано фотоконкурс «Купальський вінок – краса України», перемогу здобули Анастасія Сабірова, Софія Карпінська та Ірина Бойко. Призери були нагороджені подарунковими сертифікатами, які надали Людмила Бурдейна, Іван Ковбасюк, Надія Недобійчук. У Шляхівській бібліотеці організовано тематичну виставку.

У Завітнянській філії організовано цікавий майстер-клас для дітей та молоді.

У Берізкобершадській бібліотеці для дітей проведено народознавчу годину-подорож «Свято Івана Купала в художній літературі» та оформлено книжкову виставку «Зелений дивосвіт Поділля».

Ставківською бібліотекою проведено народознавчу конкурсну програму "Магічне свято Івана Купала". Було проведено майстер-клас із виготовлення Купайла, відгадування загадок, конкурс на кращий малюнок та віночок, а також традиційні купальські розваги. Всі діти отримали солодощі від бібліотекаря та Крестянишиної Тетяни.

Працівниками М'якохідського закладу культури та бібліотеки був проведений майстер-клас, на якому діти заплітали віночки, згадали традиції святкування Івана Купала. Після завершення свята староста села Олена Янко пригощала всіх присутніх смачним морозивом.

До свята Івана Купала в Хмарівській філії оформлено книжкову виставку «Чари Купальської ночі", спільно з клубним закладом проведено майстер-клас з плетіння купальського віночка, а також частували дітей варениками з вишнями.

Коли місяць і зорі вийшли на небо, папороть відцвіла, багаття догоріло, тоді й Купало наше відшуміло…

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень