A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Головні аспекти онлайн-зустрічі ВОКС із керівниками закладів загальної середньої освіти

Дата: 18.04.2023 17:29
Кількість переглядів: 50

Сьогодні відбулася онлайн-нарада відділу освіти, культури і спорту з керівниками закладів загальної середньої освіти громади. Начальник Руслана Руденко підвела організаційно-господарської роботи відділу освіти, культури і спорту у березні-квітні 2023 року, а також ознайомила із результатами моніторингу найпростіших укриттів закладів освіти, проведеного комісією ВОКС у квітні 2023 року, а також окреслили завдання щодо виконання рішень сесії сільської ради та виконавчого комітету. Зокрема, про внесення змін до статутів ЗЗСО та ЗДО в частині зміни назв вулиць та номерів будинків, виготовлення ПКД на реконструкції котелень Чернятського, Шляхівського, Джулинського ліцеїв, Ставківської гімназії. 

Учасники зустрічі опрацювали листи МОНУ та Міністерства фінансів України щодо моніторингу використання освітньої субвенції громадами Вінницької області (лист Міністерства фінансів України від 03.04.2023), Державної служби якості освіти України від 05.04.2023 про здійснення аналізу діяльності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, структурних підрозділів з питань освіти. 

Також йшла мова про організацію заходів щодо використання субвенції на забезпечення ресурсних кімнат ЗЗСО, у яких навчаються учні за інклюзивною формою, у 2023 році; про надання інформації щодо розподілу освітньої субвенції на облаштування найпростіших укриттів опорних ЗЗСО та субвенції на придбання шкільних автобусів у 2023 році; про організаційні заходи щодо підготовки й проведення загальнодержавного моніторингового дослідження якості освіти у закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану (наказ МОНУ від 28 березня 2023 року № 347), опрацювали Концепцію безпеки закладів освіти (схвалену розпорядженням КМУ № 301-р від 07.04.2023)

Інспектор ВОКС Лариса Заміхора повідомила про організацію та проведення територіального етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Джура” та тематичних творчих конкурсів у травні 2023 року.

Головний спеціаліст ВОКС Наталія Рибак інформувала про здійснення замовлення підручників для 10  класу та результатів вибору підручників для 5, 6 класів закладів загальної середньо освіти громади.

Головний спеціаліст ВОКС Ольга Яценко акцентувала увагу на рекомендаціях ДСЯО у Вінницькій області  щодо створення Реєстру обліку дітей шкільного віку (відповідно до постанови КМУ від 13.09.2017 №684).

Інспектор ВОКС Наталія Сторожевська  наголосила на взаємодії закладів освіти громади  з новоствореною державною установою “Школа супергероїв”, а також нововведення - заповнення закладами загальної середньої освіти річної аналітичної довідки засобами АІС “Я-ПСИХОЛОГ”. 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень