A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Пі-челендж серед учнів Джулинської громади

Дата: 14.03.2023 17:34
Кількість переглядів: 60

 Сьогодні учні шкіл Джулинської громади долучилися до територіального Пі-челенджу, під час якого експериментально обчислювали математичну константу. Дата 14 березня вибрана не випадково. Саме третього місяця 14 числа у світі відзначають неофіційне свято - День числа Пі (3,14). Педагоги та учні обирали цікаві об'єкти для дослідження круглої форми: вимірювали довжину кола та діаметр тарілки з Петриківським розписом, ободу ткацького візка, колоди дерева, глечика, тарілок патріотичних кольорів, розмітку спортивного залу. Школярі досліджували різні круглі об'єкти, а відношення довжини кола до діаметра у всіх вийшло майже однаковим - від 3,0 - 3,15.
У Чернятському ліцеї до дня народження числа Пі навіть спекли смачний торт! Ідею вчителів математики підтримали й історики. Учні 5 та 7 класів Джулинського ліцею поєднали історію з математикою. Дізналися про історію будівництва Андріївської церкви, а також виміряли довжину та діаметр розписаної керамічної тарілки. Отримали 3,12. Історія - надзвичайна наука, а у дружбі з математикою - неперевершена!
До педагогічного Пі-челенджу доєдналися і культура. На сторінці Чернятського закладу культури зазвучала мелодія числа Пі!
Руслана Руденко,
начальник ВОКС

« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень