A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Відбулося засідання міжшкільного методоб’єднання учителів природничого циклу Джулинської ТГ

Дата: 25.11.2022 10:16
Кількість переглядів: 59

24 листопада 2022 року у Ставківській гімназії відбулося засідання міжшкільного методоб’єднання учителів природничого циклу Джулинської ТГ на тему «Формування природничих компетентностей шляхом впровадження сучасних форм і методів на уроках природничих дисциплін».Метою семінару було з’ясування найефективніших сучасних інноваційних форм, методів, прийомів та технологій для формування критичного мислення на уроках предметів природничого циклу та розширити знання вчителів про способи, прийоми і форми навчання, що підвищують пізнавальний інтерес учнів.

 

Вудвуд Вероніка Василівна провела урок географії у 9 класі на тему «Сільське господарство України. Структура сільськогосподарських угідь в Україні. Розміщення в Україні виробництва зернових і технічних культур, картоплярства, овочівництва, баштанництва, виноградарства». Формуванню природничих компетентностей та розвитку критичного мислення сприяли вміло підібрані педагогом форми та методи навчання: робота з статистичними джерелами, робота з інтерактивним листом, робота з картою, аналіз діаграм, тестові завдання, створення ментальної карти «Рослинництво», прийом «Кроссенс», захист здобувачами освіти дослідницьких проєктів, зв'язок із сьогоденням. А інтерактивна вправа «Шість капелюхів» розкрила творчий потенціал учнів на етапі узагальнення та систематизації знань.

З великою цікавістю працювали семикласники на уроці біології «Різноманітність, роль у природі та значення в житті людини рептилій», який провела вчитель Диренко Тетяна Олександрівна. Педагог вміло поєднала інно-ваційні методи разом із традиційними: «Мозковий штурм», проблемне запитання, інтерактивна вправа «Плазуни» на сервісі Learning Apps, захист здобувачами освіти дослідницьких міні проєктів, робота з підручником, Червоною книгою, метод «Мікрофон». Родзинкою уроку став «Фішбоун» – прийом критичного мислення, який на етапі актуалізації знань удосконалив уміння учнів встановлювати причинно-наслідкові зв’язки між будовою плазунів та їх пристосуванням до наземного способу життя та активізував пізнавальний інтерес здобувачів освіти до набуття знань та умінь.

Також Вероніка Василівна та Тетяна Олександрівна поділилися досвідом роботи на додатку Google Classroom, як середовищі для організації змішаного навчання учасників освітнього процесу.

Про платформу Glasstime, як інноваційний освітній інструмент при дистанційному та змішаному навчанні проінформувала учасників семінару Івасик Г.Г, учитель Джулинського ліцею.

Гринчук Зінаїда Гаврилівна, учитель Шляхівського ліцею, підвела підсумки ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з географії та наголосила на важливості розв’язування географічних задач як умови творчої самореалізації та саморозвитку обдарованих здобувачів освіти.

Під час зустрічі з учасниками семінару працювала учитель – голова методичної ради Херсонюк Вікторія Григорівна., яка надавала методичні рекомендації щодо впровадження сучасних форм і методів навчання на уроках природничих дисциплін.

Ганна Івасик, голова МО


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень