A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області
ВОКС

Методичне об'єднання педагогів природничого циклу

Дата: 15.12.2021 16:06
Кількість переглядів: 80

15 грудня педагоги природничого циклу ЗЗСО Джулинської ТГ стали учасниками засідання методичного об’єднання, що відбулося на базі Джулинського опорного ЗЗСО І-ІІІ рівнів на тему «Формувальне оцінювання – допомога у навчанні здобувачеві освіти, інструмент побудови індивідуальної траєкторії освітнього процесу».

Учитель Івасик Ганна Григорівна провела урок географії у 6 класі на тему

«Різноманітність та утворення гір на суходолі. Найвищі і найдовші гори світу». Аналіз спостереження за погодою на сайті Ventusky, мандрівка материками з допомогою фізичної карти онлайн, чітко поставлені завдання уроку, інтерактивний листок «Гори», складання структурно-логічної схеми «Гори», робота з підручником, визначення абсолютних висот найвищих вершин материків, картографічний практикум, перегляд фрагментів відеоуроку з використанням 3D моделей, цифровий інструмент Classtime активізували пізнавальний інтерес учнів та сприяли формуванню предметних компетентностей на основі засвоєння системи знань про природу.

Голова методичного об’єднання Івасик Г.Г. провела практичне заняття на тему «Цифровий інструмент Classtime для формувального оцінювання», який дає можливість миттєво і якісно опитати клас і відразу отримати зворотній зв'язок із здобувачами освіти та провести корекцію знань. Головне питання семінарського заняття - це формувальне оцінювання: оцінювання у процесі навчання, оцінювання, що допомагає вчитися, оцінювання з метою корегування. Учителі стали активними учасниками квесту на тему «Формувальне оцінювання: теорія і практика», який професійно і креативно провела учитель географії Хмарівської філії Стахова Алла Григорівна. Використовуючи метод «Шести капелюхів», команди учителів аналізували техніки формувального оцінювання, порівнювали традиційне та формувальне оцінювання, будували модель випускника, складали алгоритм самооцінювання учнем результатів навчання, розглянули унікальні можливості та проблеми дітей покоління Z. Учителем географії Чернятського ЗЗСО І-ІІІ рівнів Яровенком Олександром Олександровичем проведено майстер-клас на тему «Ментальні карти як ефективний метод навчання». Ментальні карти - це техніка візуалізації мислення, що сприяє кращому засвоєнню та розумінню вивченого матеріалу.

Інспектор відділу освіти, культури і спорту, учитель-методист Заміхора Лариса Анатоліївна, моделюючи урок, надала методичні рекомендації учасникам семінару щодо особливостей формувального оцінювання на різних його етапах.

Досвід, набутий учителями, сприятиме упровадженню в освітній процес формувального оцінювання з використанням цифрових технологій


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень